Tankofermentatory CKT

Dzisiaj prawie ca┼éy proces fermentacji brzeczki i dojrzewania piwa w browarach odbywa si─Ö w tankofermentorach. Metoda ta polega na pionowym ustawieniu cylindrycznego zbiornika zako┼äczonego u do┼éu sto┼╝kiem a u g├│ry przykrytego wyoblon─ů pokryw─ů. Zbiorniki CKT wyposa┼╝one s─ů w wielosekcyjne systemy ch┼éodzenia pozwalaj─ůce na efektywn─ů kontrol─Ö temperatury oraz kontrolowan─ů sedymentacj─Ö dro┼╝d┼╝y w procesie fermentacji.

Wa┼╝ne jest aby cz─Ö┼Ť─ç sto┼╝kowa tanku posiada┼éa idealn─ů g┼éadko┼Ť─ç aby zapobiec osadzaniu si─Ö drobnoustroj├│w, kt├│re mog─ů zak┼é├│ci─ç fermentacj─Ö. Ogromn─ů role odgrywaj─ů tutaj r├│wnie┼╝ urz─ůdzenia pomiarowe np. takie jak: czujniki temperatury, wska┼║niki ci┼Ťnienia, wska┼║niki stanu nape┼énienia.

Wielosekcyjne p┼éaszcze ch┼éodz─ůce wykonane s─ů w technologii spawania laserowego co gwarantuje niezawodno┼Ť─ç i powtarzalno┼Ť─ç ÔÇô system wielosekcyjnego uk┼éadu ch┼éodzenia pozwala na uzyskanie powtarzalnego procesu fermentacji. Fermentacja w zbiornikach CKT ma same plusy, zapewnia bezpiecze┼ästwo biologiczne, skr├│cony czas fermentacji, mniejsze straty piwa, ┼éatwo┼Ť─ç mycia a tak┼╝e mo┼╝liwo┼Ť─ç sterowania temperatur─ů procesu fermentacji.

Formularz zapytania

Zapraszamy do wsp├│┼épracy. Oferujemy bogate spektrum zbiornik├│w i urz─ůdze┼ä procesowych, a tak┼╝e us┼éug─Ö kompleksowego wykonawstwa.

Skip to content